Υπεύθυνο παιχνίδι
   

Η πρόληψη και η μείωση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε παιχνίδια, ιδίως το υπερβολικό gaming, αποτελούν βασική πτυχή της φιλοσοφίας της bwin. Ταυτόχρονα, θέτουμε ως στόχο τον σεβασμό στα δικαιώματα όλων των πελατών μας, οι οποίοι αναζητούν τη διασκέδαση μέσω της υπεύθυνης συμμετοχής τους σε τυχερά παιχνίδια.

Εάν θέλετε να έρθετε σε επαφή με έναν ανεξάρτητο φορέα σχετικά με οποιαδήποτε θέματα τα οποία αφορούν διενέξεις σας με τη bwin, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.ecogra.org/disputes.

Το Υπεύθυνο Παιχνίδι στη bwin στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:

1. Ασφάλεια παίκτη

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την ασφάλεια των παικτών μας. Η προστασία των παικτών βασίζεται σε οδηγίες που εκδίδει ο EGBA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Gaming και Στοιχήματος), με αποκλεισμό ανηλίκων από τον στοιχηματισμό και προστασία απορρήτου, η οποία περιλαμβάνει υπεύθυνο χειρισμό δεδομένων και επεξεργασία πληρωμών. Η δίκαιη διεξαγωγή και η τυχαία φύση των προσφερόμενων προϊόντων παρακολουθείται στενά από ανεξάρτητες Αρχές. Η διαφημιστική επικοινωνία έχει επίσης ως γνώμονα την προστασία των παικτών: μια δίκαιη εμπειρία παιχνιδιού, που υπόσχεται μόνο ό,τι μπορεί να προσφέρει.

2. Ασφάλεια παιχνιδιού

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την ασφάλεια της εμπειρίας παιχνιδιού με δύο τρόπους: αρχικά, προστατεύουμε τους χρήστες μας από σφάλματα, όπως η ακούσια τοποθέτηση στοιχημάτων μέσω "αλόγιστης χρήσης". Επίσης, πραγματοποιείται ηλεκτρονική παρακολούθηση των στοιχημάτων, καθώς η εμπειρία μας διασφαλίζει την προστασία από τυχόν απόπειρα απάτης. Η χειραγώγηση στοιχημάτων και το ξέπλυμα χρήματος αποτελούν ποινικά αδικήματα και όχι παιχνίδι. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε στενά με την ESSA (Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλημάτων και Ασφαλείας) και τον EGBA.

3. Προστασία κατά του εθισμού από τα παίγνια: έρευνα – πρόληψη – παρέμβαση

Η πλειοψηφία των χρηστών συμμετέχει συνετά σε αθλητικά στοιχήματα, παιχνίδια καζίνο και σε άλλα προσφερόμενα παιχνίδια, με στόχο τη διασκέδαση. Τα μοτίβα συμπεριφοράς που είναι αμελητέα όταν συμβαίνουν σε εύλογο βαθμό (όπως τα ψώνια, ο αθλητισμός, το φαγητό ή η κατανάλωση αλκοόλ) μπορούν να κλιμακωθούν για ορισμένους ανθρώπους και να αποτελέσουν πρόβλημα. Με τον ίδιο τρόπο, η συμμετοχή σε στοιχήματα και τυχερά παίγνια μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα μια μικρή ομάδα παικτών.

Για να προσφέρουμε σε αυτούς τους παίκτες την καλύτερη δυνατή στήριξη, το σύνολο της ενημέρωσης που σχετίζεται με το Υπεύθυνο Παιχνίδι πραγματοποιείται από μια ειδική ομάδα "Υπεύθυνου Παιχνιδιού" στο πλαίσιο του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών. Για αρκετά χρόνια, η bwin έχει συνεργασία με το περίφημο Τμήμα Εθισμού του Cambridge Health Alliance, εκπαιδευτικό εταίρο του Harvard Medical School. Αυτή η ομάδα εργάζεται παρέχοντας συστάσεις στους παίκτες για τον βαθμό στον οποίο είναι δυνατό να παίξουν υπεύθυνα. Σε περιπτώσεις που υπάρχει θέμα εθισμού στα παίγνια, η περαιτέρω συμμετοχή σε οποιοδήποτε παιχνίδι θα διακοπεί. Ο παίκτης στη συνέχεια λαμβάνει υποστήριξη και συμβουλές σχετικά με το πώς θα λάβει επαγγελματική βοήθεια στην περιοχή του.